StoryEditorOCM
ŽupaODRŽANA INFORMATIČKA RADIONICA U VRTIĆU ŽUPA DUBROVAČKA

INFORMATIKA NIJE BAUK Župski mališani naučili prve korake u programiranju robota

Piše DV
8. veljače 2020. - 10:34
Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku u petak 7. veljače su održali radionice robotike i programiranja bez ekrana s Cubetto robotima za tri grupe predškolaca u Dječjem vrtiću Župa Dubrovačka.

Na početku radionice je Dinka Lale iz LARIAT-a s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku djeci ispričala i prezentirala na koji način rade roboti. Zatim je voditelj radionice Tomo Sjekavica iz Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatičkog kluba Futura polaznicima radionice pokazao kako funkcioniraju Cubetto roboti i kako se oni mogu isprogramirati. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Svi polaznici su uspješno savladali prve korake u programiranju uz pomoću Cubetto robota. Na kraju  radionice svi polaznici su dobili uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.

Ovo je bila prva gostujuća radionica robotike i programiranja bez ekrana u dječjim vrtićima. S radionicama će se nastaviti dalje po vrtićima i nižim razredima osnovnih škola. Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti  projektu i žele da kod njih održimo jednu ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.
20. travanj 2024 11:06