StoryEditorOCM
ŽupaPRKOSE VLADINIM UPUTAMA |

GRATIS LJETOVANJE U KUPARIMA Dok Hrvatska čeka investitore, nizozemski backpackeri noće u ruševini Grand hotela!

Piše Mark Thomas/The Dubrovnik Times
25. srpnja 2020. - 13:10
- Izgledalo je kao izbjeglički kamp, tjelesa posvuda - komentirao je čitatelj The Dubrovnik Timesa koji nam je poslao fotografije snimljene jutros u devastiranom kompleksu Kupara.

Iznenađenom snimatelju vijest se učinila još zanimljivijom jer su 'spavači' nizozemski turisti, što potvrđuju registarske oznake na njihovim vozilima. Dakle, gosti su iz Nizozemske koja je netom Hrvatsku zbog epidemiološke situacije s koronom gurnula na 'narančastu listu', a nizozmskim je državljanima čvrsto sugerirana 14-dnevna samoizolacija nako povratka kući.


- Očito je da su ovi turisti iz Nizozemske ignorirali savjet svoje vlade. Ne samo što su doputovali u Hrvatsku, nego su našli i originalan smještaj u 'five-star' hotelu dvadesetak koraka do mora. Sve besplatno! - navodi The Dubrovnik Times i nastavlja:

- I doista, na prvi pogled ovo se čini kao kamp za azilante, ali nije. To je ruševina koja bi jednog dana trebala postati resort s pet zvjezdica i umjesto backpackera umotanih u vreće za spavanje primati goste kao brendirani hotel.

- Kupari, bivše vojno odmaralište, danas je zbirka polusrušenih hotela koja služi kao podsjetnik na doba Domovinskog rata dok hrvatska birokracija puževim korakom rješava njegov status - piše The Dubrovnik Times i podsjeća na 25 godina propadanja kompleksa deset minuta vožnje udaljenog od središta Dubrovnika.

- U očekivanju planova obnove i investitora koji odlaze i dolaze, bivša Vojna ustanova Kupari zaživjela je kao magnet za backpackere, kampiste i, vjerovali ili ne, turista koje privlače bivše ratne lokacije. Takvi 'izbjeglice' pronalaze prenoćište u bivšem Grand Hotelu, nekoć sinonimu elegancije i središnje točke oko koje su izgrađena još četiri hotela, manje atraktivna ali funkcionalnija - podsjeća The Dubrovnik Times.
20. travanj 2024 11:14