StoryEditorOCM
ŽupaIZAZOVI U ODGOJU DJECE

EDUKACIJA U ŽUPSKOM VRTIĆU Kako raditi s darovitom djecom 

Piše d.v.
6. svibnja 2019. - 17:31
Ovoga vikenda u organizaciji Dječjeg vrtića Župa dubrovačka održao se drugi modul edukacije za odgojitelje, stručne suradnike i ravnatelje u predškolskim ustanovama s temom „Razvijanje profesionalnih kompetencija odgojitelja u suvremenom dječjem vrtiću – Identifikacija i rad s darovitom djecom u dječjem vrtiću". Navedena edukacija je plaćena sredstvima dobivenim na projektu „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa dubrovačka.
Edukaciji su se uz djelatnice Dječjeg vrtića Župa dubrovačka (ravnateljice, psihologinje, logopedinje i odgajateljica), pridružile i stručne suradnice i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Orebić, Dječjih vrtića Dubrovnik te Dječjeg vrtića Konavle.
Prvog dana, 03. svibnja 2019. godine, ravnateljica DV Župa dubrovačka Marija Jelić je otvorila edukaciju pozdravivši sve prisutne. Potom je Igor Longo, prof. psihologije, vanjski suradnik Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ u Splitu, održao predavanje „Darovita djeca i njihova motivacija.“ Zatim je ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ u Splitu, Mirjana Bakotić prof. pedagogije održala predavanje „Obogaćeni programi u radu s djecom predškolske dobi“.
Drugog dana, 04. svibnja 2019. godine, edukaciju je nastavio Igor Longo, prof. psihologije s predavanjem „Evaluacija i samoevaluacija kao ključni element unaprjeđenja rada s darovitima“. Potom su Ranka Mustić i Nives Urlić, odgojiteljice Dječjeg vrtića,,Cvit Mediterana" u Splitu, održale radionicu za dvije grupe odgojitelja s temom „Aktivnosti za poticanje razvoja darovite djece“.
Susret je završio ispunjanjem evaluacijskih listića te dogovorom o zadnjem susretu koji je ujedno i posljednji modul navedene edukacije koji će se održati u Dječjem vrtiću Cvit Mediterana u Splitu.


 
20. travanj 2024 05:33