StoryEditorOCM
ŽupaSASTANAK U OPĆINI

Čibača i Poslovna zona spajaju se na sustav javne odvodnje

Piše DV
2. prosinca 2020. - 15:48
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i pročelnik Jure Marić u prostorijama Općine danas su održali sastanak sa predstavnicima tvrtke Vodovod Dubrovnik d.o.o. na temu zajedničke suradnje u svezi realizacije projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora prve faze, između Ulice dr. Ante Starčevića i Kupara. Vrijednost investicije procijenjena je na 4.000.000 kuna.
Planiranom izgradnjom u konačnici će se omogućiti spajanje naselja Čibača i Poslovne zone na sustav javne odvodnje Općine Župa dubrovačka.
Kako bi se ovaj projekt realizirao, napomenimo kako je tijekom ove kalendarske godine Općina od strane privatnih vlasnika otkupila svo potrebno zemljište uz rijeku Tarantu.
Jedna od tema sastanka bila je praćenje napretka projekta anglomeracije Župe dubrovačke kojim se planiraju dugoročno riješiti pitanja vodoopskrbe i odvodnje na kompletnom području Općine Župa dubrovačka. Kroz program rada za sljedeću godinu Općina je osigurala sredstva za izradu Glavnog izvedbenog projekta 2. faze kanalizacije Čibača.
24. travanj 2024 04:45