StoryEditorOCM
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA

Biskup Uzinić sa župskim čelnicima obišao prostor budućeg Pastoralnog centra

Piše dv
30. listopada 2020. - 15:23
U sklupu dogovorene posjete biskup Mate Uzinić i generalni vikar don Hrvoje Katušić u pratnji župnika župe Svetog Ilara don Miljenka Babaića, općinskog načelnika Silvia Nardellia i pročelnika Jure Marića, obišli su prostor budućeg Pastoralnog centra.

Već ranije u suradnji Općine, Biskupije i Hrvatske udruge arhitekata proveden je javni međunarodni arhitektonski natječaj i izabrano je najuspjelije urbanističko rješenje. Sukladno tom Rješenju na zemljištu koje je u vlasništvu Općine Župa predviđena je izgradnja plivališta i sportske dvorane, dok je na zemljištu koje je u vlasništvu Biskupije predviđena izgradnja crkve i Pastoralnog centra.

Obostrana je želja da se sukladno mogućnostima čim prije, etapno, započne sa izradom projektne dokumentacije.

Sa direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom obišli su i gradilište budućeg groblja gdje se biskup Uzinić upoznao sa aktivnostima koje su trenutno u tijeku, a vezane su za samu izgradnju groblja, kao i sa dinamikom budućih radova.

Biskup Uzinić se sa posebnom pažnjom zanimao za 'Biblijski vrt' koji je planiran oko ostataka stare crkve Svetog Vlaha kao i za lokacijom buduće kapele koja je predviđena u sklopu projekta.

Nakon obilaska u prostorima Općine nastavljeno je sa radnim sastankom vezano za detaljnije upoznavanje sa projektnom dokumentacijom Groblja Dubac te sa ostalim temama od općeg interesa za Općinu i Biskupiju.
19. travanj 2024 14:03