StoryEditorOCM
ŽupaNEZAVISNA LISTA MLADI ZA ŽUPU NAJAVILI KANDIDATURU

Antun Bašić kandidat za načelnika, a Mario Previšić za zamjenika općine Župa dubrovačka

Piše d.v.
13. travnja 2017. - 13:51

U gastro baru „Ruzmarin“, u Župi dubrovačkoj, 12. travnja 2017., Nezavisna lista Mladi za Župu predstavila je svoje kandidate za načelnika i zamjenika načelnika. Kandidat za načelnika je Antun Bašić, dipl.oec., a kandidat za zamjenika načelnika Mario Previšić, mag.oec.
Kandidat za načelnika, Antun Bašić, rođen je 12.02.1977. godine u Dubrovniku. Nakon završetka Opće gimnazije, završava Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu čime stječe naziv diplomiran ekonomist (dipl.oec.). Svoje upravljačke i organizacijske vještine stječe kroz svoje bogato radno iskustvo u privatnim i javim tvrtkama. Iskustvo započinje u računovodstvenom odjelu gdje ubrzo postaje Voditelj istoga. 2004. godine prelazi u tvrtku „Sembol građevinarstvo“ kao Zastupnik inozemnog osnivača u projektu Rixos Hotel Libertas na poslovima financijskog poslovanja te voditelja računovodstva. 2007. godine postaje Direktor Groblja Dubac d.o.o., no nakon pola godine svojevoljno daje ostavku zbog netransparentne politike Općine prema projektu groblja Dubac. Od 2008. -2009. zaposlen je kao Direktor financija i komercijale u tvrtki „Bovis Lend Lease d.o.o“ (projekt izgradnje Javne garaže i Školske sportske dvorane u Dubrovniku te projekt Biotehnološkog parka u Varaždinu). Od 2009. godine do danas radi kao Voditelj računovodstva u renomiranoj hotelskoj kući na području Dubrovnika.
Kandidat za zamjenika načelnika, Mario Previšić, rođen je 04.09.1988. godine u Dubrovniku. Nakon završetka Ekonomske i trgovačke srednje škole, završava Ekonomski fakultet u Dubrovniku, čime stječe naziv magistar ekonomije (mag.oec.). Svoje radno iskustvo započinje u tvrtki Atlas d.o.o. u Zagrebu, gdje je zadužen za opće operativne poslove za turističku regiju Istre. Od 2014.-2016. godine zaposlen je u Turističkoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije, kao stručni suradnik za koordinaciju i nadzor turističkih zajednica gradova i općina. Od svibnja 2016. radi kao financijski analitačar u odjelu nabave te organizacije poslovanja u odjelu hrane i pića voditelj hrane i pića (F&B manager) u hotelskoj kući na području Općine Župa dubrovačka.
-Nezavisna lista Mladi za Župu zalaže se za rješavanje primarnih problema Općine kroz drugačiji i sistematičniji pristup, zahvaljujući ambicioznim i školovanim ljudima kojima je glavni cilj učiniti Župu kvalitetnijim mjestom za život uz naglasak da Općina postane otvorena i prepoznatljiva svim mještanima.
Kao glavne točke programa, istaknuli su detaljane projekte Razvoja župskog turizma i kulturne baštine, poduzetnički inkubator, rješavanje prometne i komunalne infrastrukture te rješavanje problema predškolskog i školskog obrazovanja. Također, jedan od ciljeva za koji se zalažu je ukidanje naknade za mjesto Zamjenika načelnika, čija funkcija bi bila savjetodavna.Iako visoki, smatraju da ciljevi nisu nedostižni, i moguće ih je financijski ostvariti kroz transparentnu raspodjelu proračunskog novca, povlačenjem novca iz EU fondova te odricanjem naknade za mjesto Zamjenika načelnika.
Detaljan program nezavisne liste Mladi za Župu kao i lista kandidata za članove Općinskog vijeća bit će predstavljeni idući tjedan - navedeno je u priopćenju.

19. travanj 2024 17:28