StoryEditor
PrimorjeOSNOVNA ŠKOLA SLANO

Upriličeno obilježavanje Dana planeta Zemlje

Piše PSD.
7. lipnja 2019. - 17:52
U Osnovnoj školi Slano upriličeno je obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Općine Dubrovačko primorje, OŠ Slano, OŠ Primorje, Predškolske ustanove Dječji vrtić „Slano“, Primorskog komunalnog društva d.o.o.-Slano.

Događaj se realizirao kao dio aktivnosti EU projekta "Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje" kojeg provodi Općina Konavle. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa "Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!". Sukladno tome pripremile su se aktivnosti i za stanovnike i igre za najmlađe, te su promovirani i prigodni
informativni materijali.

U programu su se najmlađi članovi zajednice i ostali stanovnici Općine upoznali o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu. Na najavljenim radionicama kroz igru se djeci približila ova tematika i zainteresiralo ih se da odvajaju otpad.

Upriličila se i lutkarska predstava KEKO EKO -ekološka lutkarska priča za djecu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 435.162,58kn.
loading...

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:53