StoryEditorOCM
PrimorjeCITY GAMES SINOĆ U SLANOME

Ekipe iz Majkova i Metkovića nastavljaju natjecanje

29. srpnja 2017. - 15:23

Nakon gotovo mjesec dana putovanja popularnih ljetnih igara City Games po regiji, Slano je sinoć ugostilo "povratnički" hrvatski City Games susret. Na rivi u Slanom natjecalo se pet ekipa koje se nisu došle toliko nadmetati, koliko dobro zabaviti i družiti. S nešto ranijeg iskustva iz susreta u Zatonu, Majkovi su uspjeli ovaj put dogurati do zlata. Prolaz dalje osigurala je i drugoplasirana ekipa Neretva Run iz Metkovića, dok su na trećem zasjele domaće, slanske Foke.

Kako je ovo skoro svima bio prvi susret s igrama, možda nismo vidjeli nekih briljantnih taktika, ali odlične atmosfere nije nedostajalo, a bome ni sjajnih sportskih poteza, poput onog Majkova koji su najmlađem timu, To Lutko, pustili da njihovoj ekipi od 5 članova u potezanju konopa suprostave svih svojih 8. Veliki entuzijazam ovih mladića i djevojaka govori nam da ih čeka lijepa budućnost nastave li sudjelovati u City Games susretima.

Zanimljiv je i podatak kako ekipa vrlo trendy imena, Primorski Despacito iz Dola nije uspjela osvojiti niti jedan bod, ali su svejedno bili najveseliji tim večeri! A pored konopa, igrale su se i igre leteći vaterpolo, spašavanje turistkinja, alka i utrka magaraca, dok su se nešto prije toga u City Games Junior mlađi uzrasti okušali u slagalicama, utrci vreća i uvijek odlučujućem potezanju konopa.

Susret u Slanom organizirali su Turistička zajednica Općine Dubrovačko primorje i agencija Adria events, a prije nego City Games karavana nastupi ovog vikenda na Makarskoj Rivijeri, podsjetimo na tablicu i sinoćnji poredak:
1. Majkovi (Majkovi) - 35 bodova
2. Neretva Run (Metković) - 30 bodova
3. Foke (Slano) - 26 bodova
4. To Lutko (Slano) - 21 bod
5. Primorski Despacito (Doli) - 0 bodova

19. travanj 2024 21:46