StoryEditorOCM
PrimorjeU SKLOPU PROJEKTA "USKRS U PRIMORJU"

10. Međunarodna folklorna manifestacija u nedjelju na Gromači

Piše DV
27. travnja 2019. - 00:22
Pozivamo Vas na 10. Međunarodnu folklornu manifestaciju u organizaciji udruge "Dubrovački primorski svatovi", u sklopu projekta Uskrs u Primorju. Manifestacija se održava u nedjelju, 28. travnja (Mali Uskrs) na Gromači, s početkom u 16.00 sati.

Međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge „Dubrovački primorski svatovi“ ove godine se odvija deseti put i prerasla je u turističku atrakciju. Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjeluju Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA „LINĐO“ iz Dubrovnika, KUD Sc. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Jurj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga „Dubrovački primorski svatovi“.
 
Tradicionalna manifestacija „Uskrs u Primorju“za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika. Ovo  ruralno područje je svega par kilometara udaljeno od središta grada i ima snažan agroturistički potencijal.  Prilika je to za prezentaciju raznolikosti i kulturne baštine, kroz zabavu, gastronomiju i aktivan boravak u prirodi.
 
Građanima i posjetiteljima na raspolaganju je posebna besplatna autobusna linija JGP Libertas Dubrovnik. Polazak prema Gromači je u 15.15, a povratak u 18.30. Autobus se zaustavlja na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.  Podsjećamo kako i ovaj vikend vrijedi posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.
20. travanj 2024 15:46