StoryEditorOCM
PelješacNOVA ULAGANJA

U Orebiću potpisan Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Orebić

Piše dv
10. svibnja 2021. - 09:14
Potpisan Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava OrebićEdubrovnik

U Orebiću su u nedjelju generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. iz Orebića potpisali prvi dodatak Ugovoru o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Orebić, vrijednosti dva milijuna kuna. Svečanosti potpisivanja su nazočili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić.

Radi se o projektu izgradnje vodovodne mreže Podgorje, čija je ugovorena vrijednost preko 12,2 milijuna kuna i planirani završetak je kraj 2024. godine te projektu rekonstrukcije crpne stanice Dingač vrijednosti 8,1 milijun kuna, a čiji se završetak očekuje do kraja ovog mjeseca.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je vodstvu Općine i načelniku Tomislavu Ančiću te Hrvatskim vodama na ovim projektima koji će, kako je rekao, značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete života svih stanovnika općine Orebić. „Hrvatske vode doista imaju razumijevanja za potrebu razvoja i poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području naše županije i ovom prilikom želim na tom zahvaliti. Nama u Dubrovačko-neretvanskoj županijii jedan je od prioriteta ulaganje u kvalitetu života otočkih područja i s tim ćemo nastaviti i u budućnosti“, kazao je između ostalog župan Dobroslavić.

Inače, projekt izgradnje vodoopskrbne mreže predjela Podgorje obuhvaća izgradnju 4,5 km cjevovoda sa 46 priključaka čime će se omogućiti pristup javnoj vodoopskrbi stanovnicima naselja Karmen, Gurića seolo, Lampalovo i Bilopolje. Rekonstrukcija crpne stanice Dingač doprinijet će dostatnom opskrbom vode u sušnom razdoblju što je izrazito važno za poljoprivrednike s područja Potomja, Pijavičine, Kune Pelješke, Donje Bande i Oskorušnog s područja općine Oprebić, ali i za vodopskrbu područja Trpnja.

23. travanj 2024 17:22