StoryEditorOCM
PelješacFESTIVAL SOLI STON 2019.

Treći Festival Soli Ston 2019. održat će se od 28. kolovoza do 2. rujna

Piše DV
28. kolovoza 2019. - 11:00
Danas u čarobnom prostoru Solane Ston započinje treći po redu Festival soli. Svojim bogatim programom Festival soli nastoji ponuditi zanimljive sadržaje za sve generacije. Sve dane trajanja festivala održat će  se Sajam tradicionalnih proizvoda u suradnji s udrugom  Hrvatski otočni proizvod Pelješac, te nastupima više OPG-ova iz okolice. Svakog dana u 18:30 sati , pod stručnim vodstvom Dalije Ficović Franušić organizira se i poseban obilazak solane s pričom o važnosti soli i solane za Dubrovačku Republiku.
 
Program započinje u 19.30 u tvrđavi Kaštio gdje se otvara izložba dubrovačke umjetnice, keramičarke Anamarije Bezek , pod nazivom Smjena generacija. Stalna mijena prirodnog ciklusa dočarana je u izložbi autorice kao nit protkana plavetnilom u obliku zvijezde, vječnog noćnog posjetitelja, ali i redovnog morskog stanovnika i posebno atraktivan bit će postav u povijesnom prostoru tvrđave.
 
Od 20 sati u Solani, kreće program “Vino, Sol I Jazz”, gdje će certificirani sommelieri tvrtke EventLab predstaviti neka od regionalnih vina, sve uz sjajnu jazz pjevačicu Ines Tričković i band Gadjo Manouche, koji jamče dobru zabavu.
 
Festival soli Ston 2019. se pridružuje  pokretu “bez plastike/plastic free “, te će se ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala Soli Ston 2019. je tvrtka “Avantcar” koja je ustupila električni automobil BMW za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile.
 
18. travanj 2024 19:48