StoryEditorOCM
PelješacU ĐURĐEVCU

Predstavnik naše Županije: Glazba Ston osvojila srebrnu plaketu na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Piše Dv
12. rujna 2022. - 10:36

Glazba Ston vratila se s 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara održanog 11. rujna u Đurđevcu s osvojenom srebrnom plaketom.

– Zahvaljujem glazbarima i kapelniku Draženu Laskaču na uloženom trudu kroz ovo ljeto. Nadamo se da im je ovo poticaj da se nastave truditi i dolaziti na probe, a nadamo se i da će Općina Ston te Dubrovačko-neretvanska županija nastaviti podržavati naš rad kako bismo i u budućnosti osvajali nagrade – izjavio je Antun Vukas, tajnik Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva Stoviš pod kojim djeluje Glazba Ston.

image
Glazba Ston

Središnja manifestacija puhačkog amaterizma na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a Glazba Ston kao predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije po prvi se put našla među 12 najboljih orkestara u Hrvatskoj. Dodatnu težinu, ali i poticaj imala je činjenica da Dubrovačko-neretvanska županija već duži niz godina nije imala svoga predstavnika na državnim smotrama. Izvodeći program, Glazba Ston osvojila je 81,92 boda, a stonski glazbari doma su se vratili sa zasluženom srebrnom plaketom.

Program Susreta uz natjecateljski dio obuhvaćao je i svečanu promenadu te zajedničko muziciranje više od 400 glazbenika. Natjecateljske nastupe sudionika ocjenjivalo je stručno povjerenstvo koje su činili Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić.

20. travanj 2024 11:39