StoryEditorOCM
Pelješacomiljena manifestacija

Okusite „Okuse Pelješca“ u Stonu, svakog petka kroz srpanj i kolovoz!

Piše DV
2. srpnja 2022. - 13:25

Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu posjetitelji će moći degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara.

Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješca, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od soli itd.

Manifestacija se održava svaki petak u srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije biti će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva, ali i stonskim i pelješkim slasticama, slavnim stonskim makarulima.

Zabavljati će vas glazbeni sastav Versi, Prijatelji, Gramopfonix, Proćulići, Muzika Mediteranea i klapa Subrenum.

U manifestaciji Okusi Pelješca sudjelovati će brojni lokalni proizvođači koji će nuditi svoje proizvode, udruge sa ovoga područja - Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti, Hrvatski otočni proizvodi i mnoge druge.

20. travanj 2024 18:39