StoryEditor
PelješacTZO STON

Okusi Pelješca organiziraju se svakog petka kroz mjesece srpanj i kolovoz

Piše DV
23. lipnja 2022. - 15:21

Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu posjetitelji će moći degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara, i to svakog petka kroz mjesece srpanj i kolovoz. 

Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješca, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od soli itd.

Manifestacija se održava svaki petak u srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije bit će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva, ali i stonskim i pelješkim slasticama, slavnim stonskim makarulima.

Zabavljati će vas glazbeni sastav Versi, Prijatelji, Gramopfonix, Proćulići, Muzika Mediteranea i klapa Subrenum.

U manifestaciji Okusi Pelješca sudjelovati će brojni lokalni proizvođači koji će nuditi svoje proizvode, udruge sa ovoga područja - Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti, Hrvatski otočni proizvodi i mnoge druge.

10. kolovoz 2022 14:41