StoryEditorOCM
PelješacLOKALNI IZBORI 2021. |

OBILAZAK PELJEŠCA Potpora Dobroslaviću u Trpnju i Orebiću

Piše Dv
22. svibnja 2021. - 15:06

Aktualne i planirane investicije u lučku infrastrukturu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i danas su, tijekom posjeta Orebiću i Trpnju, bile u središtu pozornosti kandidata HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS za župana Nikole Dobroslavića.

U županiji je do sada uloženo ili osigurano financiranje lučkih projekata u visini oko 700 milijuna kuna, a pred realizacijom je i ugovor za luku Perna vrijedan oko 110 milijuna kuna. Nova trajektna luka omogućit će kvalitetniji život žiteljima tog dijela županije, a uz luku se radi i obilaznica Orebića što će značajno smanjiti gužve u središtu mjesta.

image
ŽO HDZ

Razgovor o kvaliteti zdravstvene zaštite za sve stanovnike županije podsjetio je, uz ostalo, na najavljeni projekt energetske obnove ambulante u Trpnju.

Uz poljoprivredu i turizam ovaj dio Pelješca svoju priliku vidi i u razvoju selektivnih oblika turizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja.

Uz kandidata za župana na Pelješcu su kandidat za njegovog zamjenika Joško Cebalo, saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić i državni tajnik Frano Matušić, a u Orebiću i Trpnju podršku Nikoli Dobroslaviću dali su i HDZ-ovi načelnici potvrđeni u prvom izbornom krugu – Tomislav Ančić i Jakša Franković.

19. travanj 2024 11:52