StoryEditorOCM
PelješacPRIZMIĆ,ROSO I KOLUDROVIĆ PORUČUJU:

Nismo postavljeni politički, u šest mjeseci imali smo četiri sjednice i naš jedini interes je razvoj Orebića!

Piše Dora Lozica
18. siječnja 2022. - 18:45

Nakon objave teksta „Orebićki vodovod u 2020. godini poslovao sa skoro milijun kuna gubitka, izgubio pola zahvaćene vode, ali zato nije falilo novaca za nagrade članovima NO“, javili su nam se Petar Prizmić, Anto Roso i Andro Koludrović koje smo pogrešno naveli kao članove Nadzornog odbora, zašto smo im se već ispričali.

Naime, Petar Prizmić (HDZ), Anto Roso (HSS) i Andro Koludrović (NL Tomislava Jurjevića) članovi Nadzornog odbora Vodovoda i odvodnje Orebić postali su tek u lipnju 2021. godine, a državna revizija koja se navodi u tekstu odnosi se na 2020. godinu.

„Ne želim komentirati dio teksta koji prikazuje reviziju, već naslov i naša imena. Navedeno je da su nama isplaćene naknade u bruto iznosu većem od 56 tisuća kuna, to nije istina. Roso, Koludrović i ja imenovani smo u lipnju 2021. godine, ja kao predsjednik Nadzornog odbora, Roso zamjenik i Koludrović član.

Što se tiče naknada za rad u odboru, one su iste od 2015. godine, iznose tisuću kuna mjesečno po članu, nama je za prošlu godinu isplaćeno šest tisuća kuna. Za 2020. godinu nismo primili niti kune jer nismo ni bili članovi.

Ispada kao da smo postavljeni politički, no to nije istina. Do sad smo u šest mjeseci imali četiri sjednice, naš jedini interes je razvoj Orebića. Trenutno radimo na novom vodovodu prema Podgorju, za gornja sela i samostan gdje nikad nije bilo vode, napravili smo nove crpne stanice, radi se i na Aglomeraciji Orebić. Nekad su gubici vodovoda bili oko 80 posto, danas su ispod 50 posto, trudimo se da budu još i manji, da projekti napreduju i da naše mjesto ide naprijed“, poručio je današnji predsjednik Nadzornog odbora Petar Prizmzić.

Kako je vidljivo u Izvješću o objavljenoj financijskoj reviziji za Vodovod i odvodnju d.o.o. Orebić za 2020. godinu, nekadašnji članovi Nadzornog odbora koji su primili naknade u bruto iznosu većem od 56 tisuća kuna su Igor Skaramuča, predsjednik od 9. lipnja 2017. godine, Kazimir Opačak, zamjenik predsjednika od 25. svibnja 2016. godine i Josip Guć, član od 25. svibnja 2016. godine, naravno uz potpis direktora Joška Đelduma. Revizija navodi kako je ovaj trojac tijekom jedne godine imao svega četiri sjednice dok su nepravedno optuženi Prizmić, Roso i Koludrović četiri sjednice održali u samo šest mjeseci i to na početku mandata

19. travanj 2024 23:49