StoryEditorOCM
PelješacSUTRA SLABLJENJE VJETRA

NEMA ODMORA NA PELJEŠCU NI U NERETVI Vatrogasci će provesti noć na požarištima

Piše DV
25. rujna 2018. - 23:07
Linija obrane protiv požara u Orebiću na Pelješcu u večernjim satima proteže se na otprilike tri kilometra, od Postupa do sela Glabalovo. Trenutno puše jak istočni vjetar, a prema vremenskoj prognozi slabljenje vjetra očekuje se od 23 do 3 sata ujutro. Za srijedu meteorolozi najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postepeno slabiti.

U požaru koji od jutros gori na predjelu Orebića na Pelješcu nagorjela su četiri stambena objekta, a riječ je o fasadama i/ili krovištima kuća u selu Stankovići. Požari se povremeno javljaju na cijelom požarištu, a vatrogasne snage ostaju na terenu cijelu noć.

Na terenu je trenutno više od 300 vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i drugih krajeva Hrvatske s pedesetak vozila, a pristiže još vatrogasnih snaga. U borbi s vatrom sudjelovala su tijekom dana i tri kanadera kao i 50-ak pripadnika Hrvatske vojske.

Dio vatrogasnih snaga iz Šibenika i Zadra preusmjeren u Kulu Norinsku, gdje se požar, prema informacijama županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, proširio. Na požarištu kod Kule Norinske došlo je do izlijetanja vatrogasnog vozila s ceste, lakše su ozlijeđena trojica vatrogasaca iz DVD-a Metković.

Pedeset pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest vozila cijelu će noć također biti angažirani na požarištu na području Orebića-Mokalo-Podstup na poluotoku Pelješac, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružit će im se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne "126. brigade HV-a" u Sinju sa sedam motornih vozila. Bit će ovo paklena noć za vatrogasce i na Pelješcu i u Neretvi.
 
19. travanj 2024 18:03