StoryEditorOCM
PelješacKREATIVNI ENEGETIČAR |

GALERIJA KAPELANIJA U TRPNJU Kažimir Vrankić predstavio roman "Kamen pamti u stoljetnoj zgradi" i otvorio autorsku izložbu slika

Piše Dora Lozica
2. kolovoza 2021. - 15:07

Nakon Mostara, Trebižata i Zagreba, renomirani nuklearni energetičar Kažimir Vrankić predstavio je prošlog tjedna svoj roman "Kamen pamti u stoljetnoj zgradi", galeriji Kapelanija u Trpnju. Nakon predstavljanja romana, otvorio je i autorsku izložbu slika.

Inače rođeni Hercegovac, priznati energetski stručnjak, ali i zaljubljenih u beletristiku i pisanu riječ, u svome romanu postavlja najaktualnija egzistencijalna pitanja, a emocije i duhovnost stavlja u kontekst rodnog mjesta i promišljanja o budnoćnosti svijeta. Kamen i zvijezde autorova su misaona sidrišta, znakovi vječnosti i beskonačnosti.

U programu je sudjelovala Monika Ivandić i glumac Kazališta Marina Držića Boris Matić. Predgovor za knjigu je napisao Miro Gavran koji navodi kako nas autorovo propitivanje o prolaznosti i bezvremenosti možda potakne da napravimo rekapitulciju svog života.

Kažimir Vrankić je renomirani nuklearni energetičar, vodi energetsku udrugu CIRED, član je Družbe braće hrvatskog zmaja i Hrvatskog nuklearnog društva. Napisao je brojne drame i djela za kazalište, radio i televiziju, autor je brojnih dokumentaraca, objavljivao je svoje radove u dnevnim listovima i književnim zbornicima, a organizirao je i brojna kulturna događanja.

Rođen je u Čapljini gdje je završio gimnaziju, diplomirao je i magistrirao nuklearnu tehniku na zagrebačkom FER-u.

25. travanj 2024 14:12