StoryEditorOCM
PelješacULAZ SLOBODAN |

DAŠAK ARGENTINE NA PELJEŠCU Glasoviti tenor José Cura dolazi u Orebić, nastupit će uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Piše Dv
31. kolovoza 2021. - 11:15

Slavni argentinski tenor José Cura dolazi u Orebić! Uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra zapjevat će na orebićkoj rivi na Trgu Peljeških jedara 11. rujna. Bit će to prilika da hrvatska publika, ali i turisti koji borave na našoj obali u ovom prekrasnom ambijentu dožive zvuke argentinske glazbe.

Slavni tenor, koji je ujedno i skladatelj, ali i vrhunski dirigent, upravo će u Orebiću imati praizvedbu svojih novih skladbi. U drugom dijelu koncerta, Cura će izvesti neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti i hrvatske dive - nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar, mlada sopranistica Marija Jelić i dirigentica Marija Ramljak. Koncert će uživo prenositi HRT.

Nastup argentinskog glazbenika uvertira je u Captain's Town Summer Festival, koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički direktor upravo José Cura.

„Kad se spoji pomorska baština, vrhunska glazba i mediteranski ambijent dobijemo jednu od najljepših svjetskih pozornica. Ovakvi događaji sjajna su promocija Orebića, Pelješca i Dalmacije, stoga ćemo ih svesrdno podržavati.“, istaknuo je Tomislav Ančić, načelnik Općine Orebić.

José Cura dirigirao je mnogim svjetskim orkestrima, a njegove produkcije poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, a sada je prilika da u njegovom glasu i talentu uživa i hrvatska publika, ali i brojni turisti.

Koncert je podržan od Ministarstva kulture, Dubrovačko-neretvanske županije, ACI marine, Jadrolinije, HEP, Lagune Novigrad d.d., OTP banke, Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

José Cura i Dubrovački simfonijski orkestar nastupaju 11. rujna u 21 sat u Orebiću na Trgu Peljeških jedara (Lučica). Ulaz  je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera.

19. travanj 2024 03:01