StoryEditorOCM
NeretvaIZVJEŠĆE POLICIJE

U 3 prometne nesreće 2 osobe teže ozlijeđene, u Metkoviću 34-godišnjak pijan k'o deva, nije se ni vezao

Piše DV
27. svibnja 2019. - 14:06
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 3 prometne nesreće u kojima su 2 osobe zadobile teške, te 3 osobe lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 319 represivnih mjera od kojih i mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 104 osobe sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 16 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 2 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja, tu je i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u kasnim večernjim satima u srijedu, 22. svibnja u Metkoviću. Također je utvrđeno da vozač prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Metkoviću.
20. travanj 2024 05:34