StoryEditorOCM
NeretvaSTIGLI REZULTATI

Svih 59 ispitanih djelatnika i korisnika Doma u Metkoviću negativni na koronavirus

Piše dv
19. travnja 2020. - 17:10
Korisnici i djelatnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, njih 59 negativni su na virus COVD-19. Najnoviji su to nazali Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojima je potvrđeno da se korona nije uvukla u ovu ustanovu. Osim ovih nalaza u petak je urađeno još petnaest testiranja djelatnika i korisnika od kojih su nažalost dva bila pozitivna, točnije dvije djelatnice su pokazale pozitivitet.

Naime, ovo „kapitalno“ testiranje je obavljeno iz preventivnih razloga jer su prethodno dvije djelatnice koje su trebale doći u smjenu u ponedjeljak dobile pozitivne nalaze. To je bio dovoljan alarm za testiranje svih korisnika i ostalih djelatnika koji su na svu sreću negativni. Tako je ovaj Dom koji skrbi za starije i teško bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom ostao pošteđen ove pošasti, koja je ovih dana stigla i u Metković.

Zalaganjem svih djelatnika predvođenih ravnateljicom, Vjekoslavom Soldo uz primjenu svih higijensko epidemioloških mjera korona se nije uvukla u ovu ustanovu socijalne skrbi.

- Poštovali smo upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite te lokalnog gradskog i županijskog stožera koji su nam puno pomogli u borbi sa ovom pošasti. Posebno bih istaknula podršku županije Dubrovačko- neretvanske, dožupanice Žakline Marević i gradonačelnika Metkovića, Dalibora Milana i zamjenika, Damira Rajiča, ravnatelja Doma zdravlja u Metkoviću, Mihovila Štimca, epidemiologa dr.Miljenka Ljubića i dr. Nikoline Bukvić Mateljak, medicinskih sestara u COVID ambulanti u Metkoviću, liječnika obiteljske medicine koji su nama bili čitavo vrijeme te metkovskih vatrogasaca koji su uzete briseve žurno odnijeli na testiranje u Zagreb, kako bi nalazi bili što prije gotovi. Također u ovoj borbi smo imali potporu, naše resorne ministrice, dr. Vesne Bedeković i državne tajnice Marije Pletikose te svih stručnih službi resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku-kazala je ravnateljica Vjekoslava Soldo.

Ovo je borba sa nevidljivim neprijateljem i svi su jednako ugroženi stari i mladi. Moramo slušati upute stožera civilne zaštite, poštivati socijalnu distancu izbjegavati okupljanja. Samo tako možemo čuvati naš grad i našu županiju od ove pošasti-zaključila je ravnateljica Soldo.
 
20. travanj 2024 07:19