StoryEditorOCM
NeretvaSTAŠEVICA |

SNAŽNA EKSPLOZIJA U požaru stradala obiteljska kuća, vlasnik zbog opeklina prevezen u splitsku bolnicu

Piše Ante Šunjić
5. veljače 2021. - 13:08

U petak ujutro izbio je požar u kući u Staševici u kojoj stanuje Leo Klinac. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, unutrašnjost kuće i namještaj potpuno su stradali.

Nesretnog vlasnika kuće djelatnici pločanske Hitne pomoći zatekli su u dvorištu, s opeklinama, i prebacili ga u splitsku bolnicu.
Na mjesto nesreće hitno su izašli djelatnici policije, krim policije, inspektor zaštite od požara, te članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Ploča s dva vozila i DVD-a Staševica s jednim vozilom.

Kako saznajemo, pločanski vatrogasci zaprimili su dojavu u požaru u 4 i 30 sati i kada su došli na mjesto nesreće požar je bio u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su lokalizirali požar već u 5 i 10 sati, a pola sata nakon toga požar je bio ugašen. O silini eksplozije govori činjenica da je jedan od prozora završio na 30-ak metara udaljenom stablu smokve, dok su se krhotine stakla mogle vidjeti i stotinjak metara od kuće.

Leo Klinac, koji je sam živio u kući, djelatnik je Komunalnog održavanja iz Ploča, pa su njegovi kolege prionuli raščišćavanja kuće.

Nakon što je požar u potpunosti ugašen, policijski službenici Policijske postaje Ploče, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, proveli su očevid kojim je utvrđeno da  je do požara došlo zbog eksplozije plinske smjese, izazvane iskrenjem iz, za sada, neutvrđenog izvora.

Također je utvrđeno da se plinska smjesa prostorom proširila zbog neispravnih plinskih instalacija.

Uslijed eksplozije i požara na kući je nastala veća materijalna šteta, dok je u potpunosti  izgorio prostor kuhinje i dnevnog boravka.

18. travanj 2024 21:57