StoryEditorOCM
NeretvaU PLOČAMA

Škoro oštro po HDZ-u i Plenkoviću

Piše Ante Šunjić
29. studenog 2020. - 15:26
'Hrvatskoj trebaju promjene i mi te promjene nudimo, za razliku od ovih, vidite i sami kako se ponašaju i što rade. Da vlast valja, ni vi ni ja ne bi u ovo nedjeljno prijepodne bili ovdje', rekao je prije početka Osnivačke skupštine Domovinskog pokreta za Dubrovačko neretvansku županiju, koja je održana u Pločama čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.
Govoreći o koronavirusu, Škoro je istaknuo: 'Kao i u svemu kod nas, i ovdje se upetljala politika. Postalo je daleko važnije voditi računa kada su izbori u HDZ-u ili parlamentarni izbori. Vjerujem da će ispolitizirati izbore i ljudsku nevolju kada budu lokalni izbori. Cijeli proces na žalost ne vode stručnjaci, nego ga vodi politika. Kada sam ja to govorio, prije 6-7 mjeseci, svi su se smijali. A danas je to poslao bjelodano. Svaku ozbiljnu odluku koja se odnosi na ljudska prava treba donijeti Hrvatski sabor, a ne četiri frajera koja su se našla na ulici. Sada idemo u krivom smjeru i bojim se da ćemo posljedice dugo osjećati'.
Škoro je na upit novinara komentirao i privođenje državnog tajnika Sučića 'Kada se događaju ovakve stvari, nekoliko pitanja se nameće. Kako je moguće da se nešto dogodi u petak navečer, a da mediji o tome izvještavaju s 24 sata zakašnjenja. Nešto nije u redu, to nije obična stvar, to su uistinu visoki dužnosnici, posebni izaslanici Andreja Plenkovića u bezbroj situacija, to su potencijalno budući kandidati za gradonačelnike i ambiciozni ljudi grada Vukovara, državni tajnici, koji su u trenutku ako je u 22 sata proglašena situacija kojom se reguliraju kretanja i ograničavaju mnoge stvari u oni u tom trenutku imanju festival. To je taj novi HDZ, to je to novo normalno, to je to što je za bogove nije za volove. To je taj festival 16 posto ljudi. Oni su se tukli se s policajcima, razbili lokal i policijsku stanicu i onda su na intervenciju nekoga pušteni, a ukazivalo je na to, koliko mi znamo u javnosti, da moraju biti zadržani. Premijer može nakon nesretne pucnjave na Trgu svetog Marka izjaviti istoga trenutka da je zato kriv Domovinski pokret i ja imenom i prezimenom, a u ovoj situaciji njegov ministar kaže da treba provjeriti situaciju', rekao je, između ostaloga Škoro, osudivši vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.
25. travanj 2024 10:52