StoryEditorOCM
NeretvaGUSARI S JADRANA

Sin Hajdukove legende krupnim koracima gura dva velika dalmatinska projekta, za prvi se već pale bageri, ali drugi će biti kruna njegova rada. Doznajemo detalje o investicijama

Piše Ante Šunjić/sd
12. prosinca 2022. - 15:35
Na igralištu zvanom Jadranovo s pravom se hvale titulom jesenskog prvaka jedinstvene treće ligeMatko Begović/Cropix

Grad Ploče raspisao je natječaj za izvođača radova na projektu rekonstrukcije sportsko-rekreacijske zone Komin, piše Slobodna Dalmacija.

Kapitalni je to projekt lokalne vlasti, ulaganje u sportsku infrastrukturu vrijedno je 8,2 milijuna kuna, od čega Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sufinancira 90 posto prihvatljivih troškova, odnosno oko 7,3 milijuna kuna.

Nakon izrađenog glavnog projekta te ishođene građevinske dozvole, gradska uprava sada traži graditelja sportske zone koju koristi nogometni klub "Gusar", član Prve lige Dubrovačko-neretvanske županije, petog po snazi ranga u hrvatskom nogometu. Ime izvođača trebalo bi biti poznato nakon 28. prosinca, kada se otvaraju pristigle ponude, a zahvat bi trebao potrajati 12 mjeseci.

- Novu godinu počet ćemo ovim vrijednim i važnim infrastrukturnim projektom i vjerujem do kraja 2023. imati potpuno obnovljen, moderan sportski kompleks kakav naša djeca i sportski djelatnici zaslužuju. Do kraja siječnja nadamo se uvesti izvođača u gradilište.

U međuvremenu, aktivno pratimo i prijavljujemo se na sve dostupne vanjske izvore financiranja koje želimo maksimalno koristiti - poručio je Mišo Krstičević (SDP), pločanski gradonačelnik, široj javnosti poznat i kao sin Miše Krstičevića starijeg, legendarnog igrača i kasnijeg trenera splitskog "Hajduka".

image

Sportski centar kominskoga ‘Gusara‘ do kraja 2023. trebao bi osvanuti u novom ruhu vrijednijem od milijun eura

Tonči Vlašić

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije sportsko-rekreacijske zone Komin – postojeće zgrade NK "Gusar", sportskih terena i pratećih sadržaja - podrazumijeva cjelovitu rekonstrukciju glavnog nogometnog terena (produljenje i izdizanje, postavljanje drenažnog sustava i umjetne trave, izgradnja novih ogradnih zidova, te ugradnja sustava hlađenja terena vodom). Planirana je i rekonstrukcija postojeće zgrade (nova toplinska izolacija po najvišim standardima, nova stolarija, kompletna rekonstrukcija i opremanje svlačionica, tuševa, sanitarnih blokova, salona i prostor kafića), ugradnja novog termotehničkog sustava, izgradnja novog multifunkcijskog igrališta, dimenzija 23,9 puta 38,5 metara, te parkirališta, pješačkih staza i zelenih površina.

Osim projekta u Kominu, započele su radnje na rekonstrukciji igrališta nogometnog kluba "Jadran Luka Ploče", trenutačnog člana jedinstvene treće lige. Prije četiri godine izgrađeno je pomoćno igralište s umjetnom travom, a idejno rješenje za rekonstrukciju cijele zone izrađeno je protekle veljače.

- Jasno je da je podizanje razine infrastrukturne opremljenosti sportskih zona jedna od pretpostavki daljnjeg napretka kluba. Nakon novog pomoćnog igrališta uređene su i svlačionice što je rezultiralo značajnim povećanjem broja članova, prvenstveno djece koja su dobila mogućnost adekvatnog treninga.

Također, rezultati naših ulaganja vide se i na rezultatima kluba koji bilježi povijesne uspjehe. Prvi korak u rekonstrukciji zone Jadranovog je izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju do razine izvedbenih projekata, a Grad je iskoristio mogućnost prijave na poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije.

image

Pločanski gradonačelnik Miško Krstičević (SDP)

Duje Klarić/Cropix

Nadamo se što skorijim rezultatima prijave i odobrenju sredstava, a već u prvoj polovici 2023. planiramo početi izradu dokumentacije. Kao nekadašnjem sportašu i nekome iz sportske obitelji, ovakvi projekti posebno su mi dragi i ponosan sam što smo kroz ovaj projekt i Gusarovo, u samo nekoliko godina došli vrlo blizu tome da imamo sportsku infrastrukturu kakvu naši mladi sportaši i djelatnici u sportu zaslužuju.

Nadam se da više nije potrebno naglašavati koliko je sport bitan našoj zajednici, a na poseban način djeci - rekao je Krstičević.

25. travanj 2024 07:06