StoryEditorOCM
NeretvaKorona se širi

Rijetki se pridržavaju epidemioloških mjera. Kafiće i druženja nitko ne kontrolira. Narednih dana se očekuju troznamenkasti brojevi zaraženih

Piše Stanislav Soldo
2. siječnja 2022. - 07:20

Korona se eksplozivno širi dolinom Neretve. Metković je u Novu godinu ušao sa tridesetak novozaraženih a narednih dana očekuje se eksponecijalan rast. Redovi za testiranje svakim danom su sve veći i veći, što se najbolje može vidjeti u jutarnjim satima kada se automobilima koji čekaju "drive in" testiranje blokira ulica dr. Ante Starčevića.

Valja napomenuti da se nalazi PCR testa čekaju i po nekoliko dana zbog prevelikog broja uzoraka. Dok se čekaju nalaze bliski kontakti zaraženih ne poštuju mjere karantene te se najnormalnije kreću među ljudima. Stoga je već početkom radnog tjedna realno očekivati troznamenkaste brojeve zaraženih Covidom-19 kao posljedica novogodišnjih zabava i druženja. Rijetki se pridržavaju epidemioloških mjera, mladi odlaze u noćne klubove preko granice u Hercegovinu, gdje također bukti zaraza, ali zbog slabijeg testiranja prividno se čini da je tamo povoljnija epidemiološka situacija. Tek rijetki vlasnici kafići u Metkoviću i dolini Neretve se pridržavaju naloženih epidemioloških mjera s obzirom na razmak stolova. Unutrašnjost objekata kao i zatvorene ostakljene terase su prepune ljudi, doslovno „glava na glavi“ što nitko ne kontrolira. Službeno je u dolini Neretve 198 zaraženih Covidom-19, ali taj broj je u stvarnosti nekoliko puta veći.

21. ožujak 2023 08:02