StoryEditor
NeretvaPONOVNO POŽAR

POZVANA POMOĆ Vatrogasci i kanader na terenu, gori u Glušcima kraj Metkovića

Piše DV
25. kolovoza 2019. - 20:04
Iznad mjesta Glušci kod Metkovića čpopodne je izbio požar. Zapalilo se nisko raslinje, a na teren su odmah izašli vatrogasci JVP Metković i DVD-a Metković. 20-ak vatrogasaca je trenutno na terenu, pozvan je i kanader koji bi trebao pomoći zaustaviti širenje vatre u mjestu gdje to, nažalost nije rijetkost. Gorjelo je u Glušcima prije tjedan dana, a lanjsko ljeto nekoliko puta u srpnju i kolovozu.

"Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u nedjelju, 25. kolovoza 2019. godine u akciju gašenja požara pokraj naselja Glušci kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 24. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 33 požara (20 u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 182 pripadnika.

Uz gašenje požara provedeno je i 38 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 265 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7000 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode te opreme do požarišta. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta.", javili su iz samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.
loading...

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 03:01