StoryEditorOCM
NeretvaLOKALNI IZBORI 2021. |

POTUKAO MOST DO NOGU Dalibor Milan uvjerljivo pobijedio u Metkoviću, nema drugog kruga

Piše Stanislav Soldo
17. svibnja 2021. - 00:07

Dalibor Milan i HDZ trijumfirali su u Metkoviću. S osvojenih preko pet tisuća glasova potukao je Most do nogu osiguravši još jedan četverogodišnji mandat.

HDZ se u Gradskom vijeću bori za deseti mandat čime osigurava apsolutnu većinu, a i pitanje gradonačelnika je riješeno u prvom krugu.

– Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje. Bez mojih sugrađanki i sugrađana ne bih mogao ostvariti ovu pobjedu. Nastavljamo iskreno i odgovorno – poručio je gradonačelnik okupljenim članovima i simpatizerima stranke.

Dalibor Milan u kampanji niti jednom riječju nije spomenuo Most, Petrova, Grmoju ili svog protukandidataNikicu Hajvaza, dok mostovci njega nišu štedjeli. Dapače, vodili su iznimno agresivnu negativističku kampanju prema Daliboru Milanu, njegovim projektima i aktivnostima u proteklom četverogodišnjem mandatu. Po društvenim mrežama se otvoreno širila mržnju prema Hercegovcima, isticalo se da Metkovci žive u strahu i da će im Most ponovno donijeti slobodu koju su izgubili prije četiri godine. U fokusu Mostovaca bile su sve rupe na gradskim ulicama, stupovi javne rasvjete i nakrivljeni prometni znakovi, za što su optuživali gradsku vlast.

No, on im nije odgovarao. U svojim javnim istupima govorio je o vitalnim projektima za sve stanovnike grada, od kanalizacije i odvodnje, preko poslovne zone i smanjenja cijene dječjeg vrtića, pa do prometne infrastrukture.

Mostova agresivna kampanja nije urodila plodom. Sustavno kritiziranje i prozivanje donijelo im je sasvim suprotan efekt od očekivanog.

Davno su prošla vremena kada je samo stranačka pripadnost garantirala pobjedu na izborima. Sada se više glasa za ljude, njihove programe i projekte, a manje za stranke, barem je tako na lokalnim izborima, a što se potvrdilo i ovaj put na ovim lokalnim izborima u Metkoviću.

Božo Petrov nije bio u stožeru Mosta u Metkoviću. Nije bilo ni Nikole Grmoje. Prvi je išao u Dubrovnik, a drugi u Zagreb.

Kad se budu zbrajali rezultati i dijelile "packe" za izborni neuspjeh Grmoja ni za što neće biti kriv jer faktički nije ni sudjelovao u ovim lokalnim izborima. Njegova izborna baza nije dolina Neretve već Sisačko-moslovačka županija čiji je bio kandidat na ljetošnjim parlamentarnim izborima.

Petrov će ostat zapamćen kao netko tko je pokušao postati župan dubrovačko-neretvanski, nakon visokih državnih funkcija, potpredsjednika Vlade, predsjednika Sabora i potpredsjednika Sabora.

18. travanj 2024 21:51