StoryEditorOCM
Neretva‘MILENIJSKI PROJEKT‘ |

POTPISAN UGOVOR, POČINJU RADOVI Gotovo pet tisuća kućanstava u gradu Metkoviću bit će priključeno na kanalizaciju

Piše Stanislav Soldo
1. veljače 2021. - 12:54

U Metkoviću započinje izgradnja gradske kanalizacije. Za taj projekt koji se financira sredstvima EU-a, gradonačelnik Dalibor Milan je ustvrdio da je ovo najznačajnija investicija u Metkoviću od vremena Austro-Ugarske kada je reguliran tok rijeke Neretve.
- Ovim projektom gotovo pet tisuća kućanstava u gradu Metkoviću će biti priključeno na kanalizaciju. Ovo je milenijski projekt i zahvalio bi svima koji su u njemu sudjelovali, ministarstvu gospodarstva, Hrvatskim vodama, komunalnom poduzeću Metković doo i direktoru, Filipu Dominikoviću koji je u posljednje tri godine uspjelo izrealizirati ovu investiciju-kazao je Milan.


Radove će izvoditi španjolska tvrtka Comsa s.a.u. sa sjedištem u Barceloni dok će kooperanti biti lokalna građevinska poduzeća.


Ugovor o izvođenju radova u nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, saborskog zastupnika Branka Bačića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurekovića, župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Metkovića Dalibora Milan su potpisali direktor odjela za ugovaranje Comsa s.a.u. Pedro Miguel Riviera Moya i direktor komunalnog poduzeća Metković d.o.o. Filip Dominiković.


- Kao predstavnik ozbiljne tvrtke mogu kazati da će radovi početi za nekoliko tjedana te da ćemo poštovati sve zadane rokove- istaknuo je Pedro Miguel Riviera Moya.


Ukupna vrijednosti projekta je 270.401.465,42 kn (bez PDV-a), a udio financiranja od strane EU je 70,68 %, ostalo se financira sredstvima Hrvatskih voda, Ministarstva gospodarstva, Grada Metkovića i gradske tvrtke Metković d.o.o. Uvođenje u posao je 35 dana od potpisa Ugovora, a rok izvođenja radova je 36 mjeseci.


- Izgradnja sustava javne odvodnje je veliki projekt ne samo svojom vrijednošću već činjenicom da će nakon tri godine stanovnici grada Metkovića konačno riješiti problem kanalizacije. Metković i komunalno poduzeće pokazali su veliku agilnost u ovom projektu-zaključio je ovom prigodom ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

19. travanj 2024 19:04