StoryEditor
Neretvanovčane potpore

Poljoprivrednici podnesite zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja

Piše Stanislav Soldo
8. ožujka 2022. - 11:31

Poljoprivrednici mogu podnijeti jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu. Zahtjev mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju u svojoj županiji do 16. svibnja 2022. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu-priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može se zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

03. listopad 2022 04:18