StoryEditor
NeretvaDRUŽBA PIVČEVA KALA ORGANIZIRALA ZIMSKU GASTRO MANIFESTACIJU U OPUZENU

Noć plotice i neretvanskog vina

Piše Stanislav Soldo Foto: Denis Jerković/HANZA MEDIA
24. veljače 2019. - 11:53
Ni olujna bura koja je puhala sto na sat nije mogla spriječiti ljubitelje ribe plotice da se u subotu navečer okupe u Opuzenu na tradicionalnoj „Noći plotica i neretvanskog vina“. Uz domaćine udrugu Pivčeva kala, koja je zadužena za sve važnije manifestacije u Opuzen su stigli gosti iz Hercegovine te društvo Ljubitelja hrvatske tradicije i prirodnih ljepota iz Dubrovnika.
Ova manifestacija okupila je brojne poklonike ove ribe, koja se u Neretvi koristi gotovo jednako kao i jegulja. Plotice su se uglavnom kuhale na brudet, pržile na ulju uvaljane u kukuruzno brašno.
Riba plotica je najbolja upravo krajem veljače i početkom ožujka, kada je puna butarge a ideja organizatora ove manifestacije družbe Pivčeva kala je sačuvati od zaborava ribu ploticu, kojom su se ne tako davno hranile generacije Neretvana.
loading...

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 20:10