StoryEditorOCM
NeretvaEko akcija

Ni niske temperature nisu im bile prepreka: Ronioci s Neretve čistili Ohridsko jezero

Piše Stanislav Soldo
25. ožujka 2022. - 07:57

Ekološki ronilački klub Blace sudjelovao je u eko akciji na Ohridskom jezeru. Povodom Svjetskog dana voda 22. ožujka, a na poziv ENK "Pena" iz Tetova, članovi ERK "Leut" Blace zaputili su se u Makedoniju kako bi sudjelovali u eko akciji "Struga 2022." na Ohridskom jezeru. Ohridsko područje je bogato poviješću, prirodnim ljepotama, a samo Ohridsko jezero je jedno među najljepšima u Europi, ako ne i svijetu.

image

Članovi ERK Blace na Ohridskom jezeru

Čista i bistra voda, nezamjenjivi ohridski biseri, Sv. Kliment Ohridski su samo neki od zaštitnih znakova ovog područja. U eko akciji su osim organizatora iz ENK "Pena" Tetovo, sudjelovali i članovi udruge ERK "Leut", ERK "Periska" Ploče, te Klub podvodnih djelatnosti "Ohrid" iz Ohrida.

Iako je temperatura vode bila poprilično niska (6 stupnjeva Celzija), ronioci su uspješno odradili svoj dio posla i izvadili smeće koje se našlo na dnu jezera.

  -  A voda je bila toliko hladna da je zaledio regulator jednom od naših ronilaca-rekli su nam. 

Udruga ERK "Leut" Blace zahvaljuje svojim domaćinima ENK "Pena" Tetovo na pozivu, jer je zajednički cilj nastaviti provoditi ekološke aktivnosti, kako na Jadranskom moru, tako i u svim rijekama i jezerima.

image

Članovi ERK Blace na Ohridskom jezeru

25. travanj 2024 11:16