StoryEditorOCM
NeretvaBURNO U PLOČAMA |

KLUB GRADSKIH VIJEĆNIKA HDZ-HSLS, HSS i NL DALIBORA ŽDERIĆA: Osuđujemo neprimjerene istupe na račun vijećnika Ivana Kušurina od strane Predraga Kežića

Piše dv
30. ožujka 2021. - 17:08

"Jučer se u komunikaciji na društvenim mrežama prešla granica pristojnosti i ljudskosti te smo dužni kao gradski vijećnici reagirati na neprimjernu komunikaciju i vrijeđanje od strane g. Predraga Kežića upućeno prema našem kolegi Ivanu Kušurinu.

Klub gradskih vijećnika HDZ-HSLS, HSS i NL Dalibora Žderića oštro osuđuju neprimjerene istupe i komentare na račun kolege vijećnika Ivana Kušurina i njegove invalidnosti u javnom prostoru na društvenim mrežama.

G.Kežić, kao osoba aktivna u vodećim lokalnim medijima, trebao bi znati da vrijeđanje nekoga temeljem invalidnosti nije način iskazivanja mišljenja ili stvar demokracije, već naprotiv- stvar opće kulture, pristojnosti i ljudskosti.

Poštujući pravo na svačije mišljenje, kao i pravo iskazivanja svojih mišljenja i stavova, svi mi, kao društvo nikada ne smijemo zaboraviti da demokracija nije pravo na vrijeđanje drugih osoba, posebice osobe s invaliditetom. Izrugivanje i vrijeđanje nekoga tko ima od rođenja invaliditet, to nema nikakve veze s politikom, izborima, mišljenjima, te u tom segmentu pozivamo vas g.Kežić da pročitate Strategiju o pravima osoba s invaliditetom Europske Unije, posebice u dijelu koji govori o diskriminaciji i vrijeđanju. O vašem vrijeđanju biti će obaviještene nadležne institucije.

Ako držite da osobno stajalište vijećnika Kušurina ili bilo koje druge osobe ne odgovara činjenicama ili da su izrečene neistine, iznesite konkretne dokaze i argumente, ali ovakvi istupi ne doprinose razvoju civiliziranog političkog dijaloga niti širenju demokracije, za koju se vi „navodno“ zalažete preko vašeg portala.  Strah koji širite među građanima ovakvim vašim ponašanjem, vašim zlonamjernim i zlorudim tekstovima koji truju demokratske stečevine i ugrožavaju ljudska prava svih građana – Vam više neće proći. 

Stoga, ovim putem, pozivamo  g.Kežića da se javno ispriča gradskom vijećniku Ivanu Kušurinu i da svojim javnim nastupima i komentarima ubuduće doprinosi smanjenju diskriminacije, vrijeđanja i govora mržnje a ne njihovom širenju.

Također pozivamo i gradonačelnika Mišu Krstičevića da se javno očituje oko navedenih djela g.Kežića, s obzirom da grad Ploče već godinama obilno financijski potpomaže portal na čijem je čelu g.Predrag Kežić", stoji u otvorenom pismu Kluba gradskih vijećnika HDZ-a, HSS-a i HSLS-a i NL Dalibora Žderića.

24. travanj 2024 12:51