StoryEditorOCM
NeretvaIZ DOLINE NERETVE

Kamioni s mandarinama po hrvatskim gradovima

Piše DV
23. listopada 2019. - 16:44
U organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, u tijeku je Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama gradova diljem Hrvatske, ravno iz kombija ili kamiona, koja se već drugu godinu za redom provodi u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije do sada se odazvalo preko dvadeset OPG-ova i jednako toliko jedinica lokalne samouprave, koji službenim odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, kažu iz DNŽ.

Prodaja je, kažu, posebno uspješna u gradovima Jastrebarsko, Zadar, Kaštela, Skradin, Gospić, Ozalj, Rab i Duga Resa. Iz Županije su priopćili kako su u tijeku završne organizacijske pripreme s Gradom Zagrebom za održavanje manifestacije „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“ gdje će četrnaest proizvođača mandarina iz doline Neretve plasirati svoje proizvode na štandovima na osam atraktivnih lokacija. Manifestacija će se održati od 3. do 17. studenoga.

Povjerenstvo intenzivno radi na organizaciji manifestacije „Dani Neretve u Dubrovniku“, od 13. do 30. studenoga.

"Svi proizvođači zainteresirani za sudjelovanje u Inicijativi  samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, još uvijek se mogu prijaviti savjetniku u Upravnom odjelu za gospodarstvo i more, Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem", priopćili su iz Županije.
 
20. travanj 2024 06:47