StoryEditorOCM
Neretvaopuzen

HDZ upozorava: Gradska vlast je građevinsko zemljište prenamijenili u poljoprivredno. Šteta za gradski proračun 75 milijuna kuna

Piše Stanislav Soldo
1. srpnja 2022. - 17:34

Nakon više od godine dana aktualne vlasti u Opuzenu (Most-Nezavisna lista-HNS) vidljivo je da ništa nije napravljeno osim određenih nastavaka starih projekata, koji su čak u većem dijelu i usporeni. Sve se svelo na nekoliko ukrašavanja poput novih ploča za osmrtnice, kanta za smeće i rasvjetnih tijela-stoji u priopćenju za javnost koje je uputio GO HDZ-a Opuzena.

- Ali, u jednom se nije zaostajalo, a to je zapošljavanje putem stranačkih i prijateljskih veza, prvenstveno da bi se zadovoljila većina u gradskom vijeću. Pa nije bio problem niti zapošljavanje direktora Čistoće Opuzen d.o.o. za kojeg se opravdano sumnja da nije uredno plaćao račune gradskih komunalnih poduzeća, a danas iste ispostavlja građanima-ističe se dalje u priopćenju.

Međutim, i to očito nije dosta da bi se zadovoljilo vlastite apetite, već se ide toliko daleko da se žrtvuje daljni razvoj grada. Grad Opuzen je imao gospodarsku zonu, odnosno Poslovnu zonu II (17,5ha), jedini pravi prostor za budući razvitak gospodarske aktivnosti na prostoru grada, koja nije do sada realizirana samo zbog tužbi ljudi koji su u posjedu tog zemljišta i sadašnjeg predsjednika gradskog vijeća, jer je on uvijek bio protiv svega.

Nedavno je ta poslovna zona, odlukom gradskog vijeća Grada Opuzena pretvorena u poljoprivredno zemljište da bi se na natječaju, koji bi se trebao dogoditi ubrzo prema zakonu, moglo dodijeliti dosadašnjih posjednicima, između ostalih i ocu sadašnjeg gradonačelnika.

Ako se uzme u obzir vrijednost zemljišta po cijeni koju je Grad Opuzen raspisao na zadnjem natječaju za prostor u Poslovnoj zoni I, onda je Grad Opuzen zakinut za više od 75 milijuna kuna. Nemamo ništa protiv da se na neki način ljude koji su tu u posjedu od tog novca obešteti, ali da se na ovakav način, zbog privatnih interesa, zaustavlja i onemogućava razvoj grada svakako smo protiv. Odnosno, mislimo da je ovo nedopustivo.

Svugdje se u svim lokalnom samoupravama bore za razvoj i koliko je to moguće, pretvorbu poljoprivrednog zemljišta u gospodarsko, a u Opuzenu je obrnuto. To je Most, gledaju se samo vlastiti interesi, ali pao je tamo gdje je i nastao, u Metkoviću, past će i u Opuzenu-stoji u priopćenju GO HDZ-a Opuzena koje potpisuje predsjednika, Ivan Vodanović.

20. travanj 2024 12:41