StoryEditorOCM
NeretvaUsusret Danu grada

Građani Metkovića predložite kandidate za javna priznanja i nagrade

Piše Stanislav Soldo
7. svibnja 2022. - 15:01

Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Metkovića pokrenuo je postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2022. godine.

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, koje su svojim radom ili djelovanjem i demokratskim usmjerenjem pridonijele promicanju i ugledu Metkovića.

Javna priznanja Grada Metkovića su:

I. Proglašenje počasnim građaninom Grada Metkovića

Počasnim građaninom Grada Metkovića može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, značaju i ugledu Metkovića, ostvarivanju i razvijanju međusobnih odnosa Metkovića i drugih gradova, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

II. Nagrade Grada Metkovića

Nagrade Grada Metkovića dodjeljuju se za iznimna postignuća značajna za Grad Metković, za njegov sveukupni napredak i promicanje njegova ugleda u zemlji i svijetu i to: pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama.

Nagrade Grada Metkovića dodjeljuju se u slijedećim područjima:

Nagrada za životno djelo – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 8.000,00 kuna

Nagrada «NARONA» u području kulture, znanosti, umjetnosti, obrazovanja i zaštite spomeničke baštine – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje

Nagrada «Sv. ILIJA» u području komunalnih djelatnosti, graditeljstva, urbanizma, zdravstva, ekologije i turizma – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje

Nagrada «LANCARICA» u području gospodarstva – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje

Nagrada «ŽDRAL» u području športa – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje.

Kandidate za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića mogu predlagati fizičke i pravne osobe i tijela Grada. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja uz opsežno obrazloženje, životopis i odgovarajuću dokumentaciju dostavljaju se na slijedeću adresu: Grad Metković, Gradsko vijeće, Odbor za javna priznanja, Stjepana Radića 1, Metković. Rok za predlaganje kandidata je od 6. svibnja do 6. lipnja 2022. godine. 

25. travanj 2024 10:52