StoryEditorOCM
NeretvaZdravstvo

Dnevna bolnica u Metkoviću: Neretvani više neće putovati na specijalističke preglede u Dubrovnik i Split

Piše Stanislav Soldo
21. siječnja 2022. - 12:39

U Metkoviću uskoro počinje raditi Dnevna bolnica koja će djelovati u sastavu Opće bolnice Dubrovnik. Tim povodom župan Dubrovačko neretvanski, Nikola,Dobroslavić sa suradnicima obišao je prostorije dnevne bolnice koje se upravo opremaju.

- Zadovoljan sam ovim što smo vidjeli. U dnevnu bolnicu će dolaziti specijalisti pa stanovnici doline Neretve više neće morati na preglede ići u Dubrovnik-kazao je Dobroslavić.

Za nekoliko uslijediti će tehnički prijem zgrade dnevne bolnice. Nakon toga se izdaje uporabna dozvola i bolnica može početi sa radom. Također u ovoj novoobnovljenoj zgradi, točnije u višku prostora useliti će udruga Prijatelj koja će pružati usluge djeci ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju. Vrijednost tih radova je oko 7 milijuna kuna koje će osigurati županija Dubrovčko-neretvanska uz sufinanciranje grada Metkovića.

To će biti veliki dobitak ne samo za Metković i dolinu Neretve nego i za Pelješac-kazao je Dobroslavić.

image
Dnevna bolnica Metković

Iako su neki govori da se dnevna bolnica nikad neće napravit evo smo svjedoci da ona napravila. Našim sugrađanima će se omogućiti brojni specijalistički pregledi u našem gradu i oni više neće morati odlaziti u Dubrovnik ili Split-kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan istaknuvši da će se otvaranjem dnevne bolnice zdravstvena zaštita u dolini Neretve podići na jednu veću razinu.

Zahvalio je županiji Dubrovačko-neretvanskoj koja je u ovu dnevnu bolnicu utrošila preko 16 milijuna kuna. Dodao je da će se na prostoru od oko 600 kvadrata neiskorištenog prostora urediti centar za djecu sa poteškoćama u razvoju koji će 75 posto financirati županija a 25 posto grad Metković.

20. travanj 2024 01:12