StoryEditorOCM
Neretvapriznanje MAKu

"Da nije ljubavi": Za ulogu Keke Manuela Šiljeg Malezija proglašena najboljom amaterskom glumicom

Piše Stanislav Soldo
22. svibnja 2023. - 07:58

Glumica Metkovskog amaterskog kazališta (MAK) Manuela Šiljeg Malezija proglašena je za najbolju glumicu 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera i za najbolju glavnu žensku. Riječ je u ulozi Keke u predstavi "Da nije ljubavi" Metkovskog amaterskog kazališta, koja je nedavno premijerno izvedena pred metkovskom publikom.

Svoju novu predstavu, pučku komediju bračkoga intelektualca Petra Slovinića, MAK-ovci izveli su pod redateljskom palicom Radovana Marčića. Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata, što su prepoznali i u Hrvatskom saboru kulture koji i organizira festival kazališnih amatera.

U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće‘. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca. Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka saznaje da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.

Uz nagrađenu, Manuelu Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), uloge su tumačili Dino Čolaković/Goran Martinović (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesn Ana Jerković (Lucijeta), a ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glućina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

20. travanj 2024 02:30