StoryEditorOCM
NeretvaSlučaj Bebić

Branitelj jedne od osumnjičenih liječnica, odvjetnik Gašpar Lujak komentira potvrđivanje optužnice: "Čeka nas dugotrajan sudski proces "

Piše Stanislav Soldo
11. svibnja 2022. - 17:06

Općinski sud u Metkoviću potvrdio je optužnicu protiv tri liječnice i jedne medicinske sestre iz pedijatrijske ambulante, koje se tereti za nesavjesno liječenje i smrt devetogodišnjeg dječaka, Gabrijela Bebića. 

Dubrovački odvjetnik Gašpar Lujak, koji brani jednu od osumnjičenih liječnica u slučaju smrti devetogodišnjeg dječaka u prosincu 2018 godine, očekuje dugotrajno suđenje na kojem će sudjelovati veliki broj svjedoka i vještaka.

- Sud u Metkoviću je potvrdio optužnicu i tu se u ovom trenutku nema što dodati. Stav je obrane da nema dovoljno dokaza i ja se nadam da će raspravni sud u konačnici donijeti pravednu i na zakonu utemeljenu odluku-pojasnio je odvjetnik Lujak, iskusni kaznenjak, koji je u svojoj praksi branio brojne poznate slučajeve poput dubrovačkog svećenika Ivice Sinanovića, koji je u župnoj kući u Banićima u Dubrovačkom primorju ubio predsjednika Mjesnog odbora, Marka Kraljevića.

Županijski sud u Dubrovniku je odbio Lujakov prijedlog za izuzeće suda u Metkoviću. Međutim, hoće li odvjetnici drugih osumnjičenica zatražiti izuzeće kompletnog županijskog i općinskog suda i predmet prebaciti na neki drugi sud nismo uspjeli doznati. Svakako i za to postoji pravna mogućnost o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud.

23. travanj 2024 09:21