StoryEditorOCM
KorčulaPOTPISAN UGOVOR ŽUPANIJSKE UPRAVE ZA CESTE I GEOPROJEKTA

Za projekt rekonstrukcije ceste prema Polačištu milijun i pol kuna

Piše Tekst i foto: DNŽ
14. siječnja 2019. - 16:55
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisao je danas Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta d.d. Mirkom Smiljanićem za izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224 od spoja sa državnom cestom D118 do naselja Račišće, u duljini 11,6 kilometara. Vrijednost usluge iznosi 1.573.750,00 kuna.
Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se oko 65 milijuna kuna.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima.
‘Projektiranje ove ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ukoliko je to moguće. Dakle, važna nam je dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz EU fondova, tj. Ministarstva. Mnogo zainteresiranih potražuje sredstva EU fondova, što je i logično, pa moramo požuriti da bez njih ne ostanemo”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.
Ispred Geoprojekta d.d., Predsjednik Uprave Mirko Smiljanić izjavio je da će dati sve od sebe da sve bude kao što je prethodno i dogovoreno te da će s poslom započeti odmah nakon potpisivanja ovog Ugovora.
19. travanj 2024 18:38