StoryEditorOCM
KorčulaSNIJEG NA KORČULI SE TOPI

Vozači, pazite se poledice!

Piše Dora Lozica
13. veljače 2021. - 17:12

-Tek 5 do 8 centimetara snijega na Dubovu, središnjem, nenaseljenom dijelu otoka, bilo je dovoljno Korčulanima da subotu provedu uživajući u zimskim radostima. Cesta preko otoka bila je zatvorena od 10 do 13 sati, a na terenu su snijeg čistile dvije ralice. Na žalost najmlađih, snijeg se brzo otopio, no očekuju se nove oborine.

„Situacija na terenu je zadovoljavajuća. Cesta preko otoka je očišćena i otvorena za promet, na kolinik smo posuli sol, no temperature su niske, na Dubovu su u 12 sati izmjerena -4 stupnja pa postoji mogućnost poledice. Upozoravamo vozače da ne idu otočnom cestom ako baš ne moraju, a ako se upute, poželjno je imati zimske gume“, poručio je Dalibor Turić iz Dubrovačkih cesta, grupovođa za otok Korčulu.

Kako ističe Turić, nove oborine su najavljene i u popodnevnim i u noćnim satima i to 5 do 10 centimetara novog sniježnog pokrivača. Najavljeno je i dodatno snižavanje temperature, na Dubovu se očekuje do -8 stupnjeva. Cestari su spremni, ističe grupovođa Turić, jedna je ralica preusmjerena na Pelješac, a jedna ostaje na otoku. Već za sutra najavljeno je smirivanje oborina, ali ne i niskih temperatura.

20. travanj 2024 12:29