StoryEditor
KorčulaBOGAT PROGRAM PROSLAVE

Velolučani proslavili Dan Općine i blagdan zaštitnika Sv. Josipa! (FOTOGALERIJA!)

Piše Dora Lozica
21. ožujka 2019. - 19:41
Načelnica Općine Vela Luke Katarina Gugić ove je godine pripremila bogat program proslave Dana Općine i spomendana Sv. Josipa.

Program je započeo još 9. ožujka Otvorenim prvenstvom Vele Luke u stolnom tenisu budući da mjesni klub STK Lučica postiže zavidne rezultate u ovom zanimljivom, ali rijetkom sportu na otoku. Obilježavanje se nastavilo raznim kulturnim, humanitarnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima, a ovog su vikenda predviđene središnje proslave.

U subotu 16. ožujka u Velikoj sportskoj dvorani na Moćnom lazu održao se koncert klape Contra koji je izazvao oduševljenje Velolučana. Na koncertu je zajedno s popularnom klapom zapjevalo nekoliko stotina okupljenih mještana. Nedjelja je protekla u znaku Večeri plesa i pjesme, zanimljivom kulturno umjetničkom događaju na kojem su uz domaćine Narodnu glazbu Vele Luke, Veloluške mažoretkinje, malu mafrinu dječjeg vrtića Radost, recitatore Osnovne škole i klapu Proizd, nastupiti i gosti iz Lumbarde, Kulturna udruga Ivo Lozica.

U ponedjeljak u 18:00 sati u Velikoj galeriji Centra za kulturu održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vele Luka na kojoj su dodijeljena općinska priznanja, plakete najuspješnijim veloluškim sportašima u 2018. godini uz prigodni kulturno umjetnički program. Kako doznajemo od načelnice Gugić, priznanje za životno djelo uručeno je Vinku Prizmiću za humanitarni rad i doprinos razvoju društvenog i gospodarskog života mjesta, priznanje za izvanredna postignuća u 2018. popularnoj pjevačici Domenici Žuvela za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na glazbenoj sceni te Udruzi Lanterna za pokretanje i izdavanje drugog broja kulturnog časopisa dok je priznanje za dugogdišnje javno djelovanje pripalo Domu za starije osobe Vela Luka koji ove godine slavi 30 godina postojanja. Svečanoj sjednici uz načelnicu Gugić prisustvovali su zamjenik župana Joško Cebalo, saborski zastupnik i aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić te drugi otočni načelnici.

U utorak, na spomendan Sv. Josipa u istoimenoj župnoj crkvi održana je svečana Misa i blagdanska procesija te svečani, glavni godišnji nastup Folklornog društva Kumpanija. Načelnica Gugić najavljuje i mrkLaStrka – prvu noćnu trail utrku u Veloj Luci. Večeras, točno u 20:00 sati startat će se od centra mjesta do cilja, glavice Sv. Ivana u Gradini.

Dora Lozica 
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 06:22