StoryEditorOCM
Korčula‘TRAG U BESKRAJU‘

Vela Luka ulazi u tjedan posvećen Oliveru

Piše DV
26. srpnja 2020. - 17:23
"Posljednji dani mjeseca srpnja u Hrvatskoj imaju posebno značenje. Prolazi druga godina od kako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni čovjek i glazbenik, a sjećanje na njega je i dalje neizbrisivo. I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje nam je svima ostavio", objavili su iz Općine Vela Luka i tamošnje Turističke zajednice.

Najavljuju kako će cijeli posljednji tjedan u srpnju biti posvećen Oliveru Dragojeviću. Manifestacija, koja nosi naziv „Trag u beskraju“, otvara se izložbom sutra, 27. srpnja, „Oliver u Luci/Luka u Oliveru“, a vrhunac će biti koncert, 29. srpnja, na kojem će nastupati Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gela.

image
Tom Dubravec/CROPIX


Osim velikog večernjeg koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa, taj dan će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi, te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru. U četvrtak, 30. srpnja, održat će se koncert naziva „Evo mene među moje“ na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evrgreene hrvatske glazbe: Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško.

Iz Općine i TZ-a Vela Luka najavljjukako najesen kreću s velikim projektom adaptacije Centra za kulturu, u kojem će smjestiti Memorijalnu zbirku Oliver Dragojević, a osmišljavaju se i drugi sadržaji s ciljem da Vela Luka postane središnje mjesto evociranja uspomene na njegovo stvaralaštvo.

image
Vela Luka
 
Tonći Plazibat/CROPIX


Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, koncerti će biti održani ispred crkve sv. Josipa. Koncerti će se moći pratiti preko različitih medija i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci kao i putem dva video zida u samom centru mjesta, na Maloj rivi i u parku.
Svi koji će koncerte pratiti putem video zida, na tim mjestima prisustvovat će na vlastitu odgovornost, upozoravaju. Na kraju poručuju: "Osvijetlimo zajedno Oliverov trag u beskraju!".
19. travanj 2024 03:08