StoryEditorOCM
KorčulaNAKON 26 GODINA

Ured Turističke zajednice Grada Korčule iz stare lođe preselio se na Plokatu

Piše Dora Lozica
3. lipnja 2020. - 09:34
Vrata Turističke zajednice odnedavno možete otvoriti na Plokati, u nekadašnjim prostorijama OTP banke. Romantične zalaze sunca koje su djelatnice TZ-a Korčule gledale iz stare lođe iz 16. stoljeća zamijenila je gužva glavnog gradskog trga, a kako doznajemo od direktorice Turističke zajednice Korčula, preseljenje je inicirao gradonačelnik Fabris.

„Prostor stare lođe nije bio adekvatan za poslovanje ureda, što sam više puta isticala na Turističkom vijeću, a poslovanje u objektu pod viskim stupnjem zaštite podrazumijeva minimalne dozvoljene intervencije unutar prostora. Preseljenje Turističkog ureda inicirao je gradonačelnik Grada Korčule i predsjednik Turističke zajednice Grada Korčule, gospodin Andrija Fabris, prošle godine. Planirano preseljenje odgođeno dva mjeseca zbog pandemije virusa COVID-19“, objasnila je direktorica Turudić.
 
Novi prostor Turističkog ureda nalazi se na adresi Trg 19. travnja 1921. u prizemlju zgrade, uočljiv je i pristupačan te udovoljava svim tehničkim uvjetima za poslovanje, kako ističe direktorica. Sastoji se od nekoliko prostorija uključujući manji ured, spremište i sanitarni čvor, ukupno 67 m2. Najam se plaća kao i do sada, a najmodavac poslovnog prostora je Grad Korčula.
 
„Prilagodili smo postojeći namještaj i vrlo praktično organizirali prostor uz minimalne troškove sukladno situaciji. Ovaj prostor je primjeren u svakom smislu te se nalazi na odličnoj lokaciji, što je jako važno“, zadovoljno je zaključila direktorica Turudić.  
 
Vrijeme pandemije djelatnice Turističke zajednice iskoristile su za arhiviranje dokumentacije i pripremu za seljenje. Preseljenje se odvijalo paralelno s obavljanjem redovitog posla, navodi, pa ni u jednom trenutku nije bilo prekida poslovanja ureda. Kao i sve Turstičke zajednice u Hrvatskoj, i korčulanski se ured našao u turbulentnom razdoblju, no direktorica je optimistična.
 
„Ohrabruju vijesti o otvaranju nacionalnih granica naših emitivnih turističkih tržišta. Također najavljuju se i uspostavljanja zračnih linija koji su svakim danom sve brojnija. Sve novosti pratimo i obavještavamo javnost putem web stranice www.visitkorcula.eu i društvenih mreža. Svaka turistička sezona je puna izazova, iako je ova iznimna po mnogočemu. Moramo biti spremni prilagođavati se“, zaključuje.

Prednosti Hrvatske vidi u blizini emitivnih tržišta, odnosno tržišta na kojima je veća potražnja za Hrvatskom, ali i u povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Činjenica jest, ističe direktorica, kako svaki dan imamo najave dolazaka koji potvrđuju da je interes za Hrvtsku i dalje jako velik.
24. travanj 2024 16:51