StoryEditorOCM
KorčulaZA SVAKOGA PONEŠTO

U Korčuli započinje Mjesec hrvatske knjige

Piše Dora Lozica
15. listopada 2020. - 08:09
Predstavljanja knjiga, radionice, edukativna predavanja, izložbe, natječaji i zanimljiva gostovanja, sve će se to i ove godine održati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali u Korčuli, od 15. listopada do 15. studenoga, povodom Mjeseca hrvatske knjige.

U manifestaciji Mjesec hrvatske knjige korčulanska knjižnica sudjeluje gotovo 30 godina, od samih početaka 1991. godine dok je manifestacija još bila u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. U to je vrijeme manifestaciju obilježavalo tek pedesetak knjižnica u Hrvatskoj, a ove će se godine u sklopu Mjeseca knjige realizirati više od 1700 programa diljem Hrvatske u organizaciji Knjižnice grada Zagreba.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojoj je tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga na državnoj i lokalnoj razini u fokusu knjiga, promicanje čitanja, ali i knjižnice. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se! Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Program korčulanske knjižnice započeo je već sinoć predstavljanjem romana Vilijun autorice Jasne Horvat. Danas u 11 sati u knjižnici će gostovati poznata spisateljica Vjekoslava Huljić, a do sredine studenog očekuje nas eko-kreativna radionica za djecu, nekoliko zanimljivih predavanja, pričanje legendi iz Čare, predstavljanje knjiga korčulanskih autora te projekata osnovne i srednje škole, nekoliko književnih natječaja i organiziranih posjeta učenika. U sklopu manifestacije možete pogledati i virtualnu izložbu posvjećenu 450. godišnjici smrti renesansnog pjesnika Ivana Vidalija, možete vratiti knjige bez zakasnine te kupiti knjige korčulanskih autora po promotivnim cijenama. Cijeli program pogledajte na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Ivan Vidali.
 
20. travanj 2024 07:59