StoryEditorOCM
KorčulaCIJENA JE SAD 650 KUNA

U Korčuli smanjene cijene testova na Covid-19

Piše dora lozica
27. travnja 2021. - 19:11

Korčulani su prošle godine plaćali najskuplji Covid-19 test u Hrvatskoj, cijena testiranja za uzorke poslane u Opću bolnicu Dubrovnik i Hrvatski zavod za javno zdravstvo iznosila je 1.850 kn. Dom zdravlja Korčula cijenu testa tada je opravdavao manipulativnim troškovima, odnosno troškovima uzimanja brisova i transporta do laboratorija u Dubrovniku i Splitu. Čini se da su ove godine manipulativni troškovi znatno manji budući da je cijena testiranja više od duplo jeftinija.

„Obavještavamo Vas da je došlo do korekcije cijena PCR testiranja na SARS-COV-2 u Domu zdravlja u Korčuli. Cijena testiranja sad iznosi 650 kn“, stoji na službenim stranicama Doma zdravlja Korčula.

PCR test u Domu zdravlja Ante Franulović u Veloj Luci također košta 650 kuna, a brzi antigenski test 150 kuna. U Veloj Luci testirati se možete ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13 do 20,30 sati, a brzo antigensko testiranje će uskoro biti moguće svakim danom u turističkoj ambulanti, kako poručuju iz veloluškog Doma zdravlja. U Domu zdravlja u Korčuli testiranja se vrše utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 15 sati ispred šatora za trijažu, kako stoji u obavijesti na službenim stranicama.

Smanjena cijena Covid-19 testova važna je vijest u nadolazećoj turističkoj sezoni kad će turisti biti obavezni napraviti test kako bi napustili Hrvatsku. Nova cijena testova važeća je od ponedjeljka, 26. travnja.

20. travanj 2024 03:24