StoryEditorOCM
KorčulaKAD COVID DIKTIRA |

U korčulanskoj Osnovnoj školi Petra Kanavelića jedan razred u samoizolaciji, simptomi i kod srednjoškolaca

Piše Dora Lozica
18. rujna 2020. - 15:52
Kako doznajemo od Velebita Veršića, ravnatelja Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule, učenici 5. c razreda su u samoizolaciji.
„Jedno dijete ima simptome prehlade i Covid-19 virusa, dijete su roditelji danas odnijeli na testiranje u Velu Luku. Sukladno sugestili Odjela za epidemiologiju Doma zdravlja u Korčuli, dok ne dođu rezultati testiranja učenici 5. c razreda idu u samoizolaciju počevši od danas. Ukoliko rezultati testiranja budu pozitivni, učenici će biti u samoizolaciji 15 dana i za njih je organizirana online škola, ako rezultati testa budu negativni, čemu se i nadamo, svi su u školi u ponedjeljak“, objasnio je ravnatelj Veršić.

Još jedan slučaj sumnje na Covid-19 zabilježen je i u Srednjoj školi Petar Šegedin iz Korčule, kako doznajemo od ravntelja Lovra Botice.
„Petero učenika ima povišenu temperaturu te su se javili svojim obiteljskim liječnicima, koji će ih, ukoliko procijene da je potrebno, uputiti ili već jesu na testiranje. Ukoliko bi netko od njih bio pozitivan, razred bi bio u samoizolaciji. Očekujemo više informacija tijekom nedjelje“, ističe ravnatelj Botica.

Slučajeve je potvorio i predsjednik stožera Civilne zaštite Korčule Ivan Šale.
„Škole se ponašaju u skladu uputama koje su dobili na sastanku prošlog petka. Na sastanku su sudjelovali svi ravntelji i ravnteljice vrtića, osnovnih i srednjih škola Grada Korčule kao i epidemiološka služba“, izjavio je kratko Šale uz napomenu da ćemo više znati kad rezultati testiranja budu gotovi.
20. travanj 2024 07:04