StoryEditorOCM
KorčulaOPĆINSKI LIDRANO 2021.|

SMOKVICA DOMAĆIN OTOČNIM ŠKOLAMA: Evo tko se sve plasirao na županijski Lidrano

Piše dora lozica
11. veljače 2021. - 20:42

Osnovna škola Smokvica danas je bila domaćin općinske razine smotre Lidrano 2021. Po prvi put, Lidrano se održao većinom online, literarni i novinarski radovi otočnih osnovnih i srednjih škola su, kao i inače, prijavljeni digitalnim putem kao i pojedinačni dramsko-scenski nastupi osnovnih i srednjih škola. Učenici i mentori snimili su nastupe dan prije, a onda su ih proslijedili elektroničkim putem stručnom povjerenstvu, grupnih dramsko-scenskih nastupa ove godine nije bilo kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere. Osnovna škola Smokvica ugostila je samo dva stručna povjerenstva, za literarne i novinarske radove te za pojedinačne dramsko-scenske nastupe, a okrugli stol članova povjerenstva, mentora i učenika organiziran je putem aplikacije Zoom.

U kategoriji literarnih radova osnovnih škola prolaz na županijsku razinu zaslužilo je pet radova i to tri proze, Moja baka Blaga, Moja baba i Maleno mjesto srca moga te dvije pjesme, Dijelim ljubav i U mom kraju.

U kategoriji novinarskih radova osnovnih škola na županijsko Lidrano plasirala su se dva rada, putopis U zemlji čokolade i sira te Veliki intervju s gospođom Koronom.

U kategoriji literarnih radova srednjih škola prošlo je pet radova, dvije proze, Tko si da mi život braniš i Pod zvijezdama te tri pjesme, Iščekivanje mladosti, Utjeha i Želja za budućnost.

U kategoriji novinarskih radova srednjih škola prijavljen je samo jedan rad, intervju Razgovor sa Smiljanom Matijaca, koji će se dalje natjecati na županijskoj smotri.

U kategoriji pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa, nastup na županijskoj smotri izborilo je dvoje učenika Osnovne škole Ante Curać-Pinjac iz Žrnova, Mihael Radovanović za recitaciju Doša je daž, autorice Jasne Šegedin te Lucija Skokandić za narodnu priču Romanca o djevojci.

Kako doznajemo od ravnatelja OŠ Smokvica Emila Radovanovića, iako ima više posla, lakše je organizirati Lidrano sa svim prisutnima sudionicama. Ipak su još jednu smotru uspješno priveli kraju.

19. travanj 2024 11:13