StoryEditorOCM
KorčulaEDUKACIJA ZA MLADE|

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA TURISTIČKIH VODIČA: Društvo turističkih vodiča Korčule organiziralo tematsko vođenje starogradskom jezgrom za učenike

Piše dora lozica
24. veljače 2021. - 20:09

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča koji se obilježava 21. veljače, Društvo turističkih vodiča Korčule osmislilo je edukativan program za učenike sedmih i osmih razreda Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule te Osnovne škole Ante Curać-Pinjac iz Žrnova.

Korčulanski vodiči organizirali su za učenike tematsko vođenje starogradskom jezgrom, a tema ovogodišnjeg programa je 450. obljetnica obrane Korčule od Turaka i Marko Polo, odnosno skoro otvaranje interpretacijskog centra slavnog, svjetskog putnika. Na sličan način turistki su vodiči obilježili svoj dan i prošle godine, no ove su godine odlučili uključiti i učenike iz Žrnova.

„I prošle godine kao i ove, odlučili smo voditi djecu jer ljubav prema svom gradu i otoku, njegovoj povijesti i običajima, treba njegovati od malih nogu. U sklopu ove obljetnice, za naše sugrađane planiramo održati i predavanje o Uluz Aliju kao i besplatno vođenje na tu temu“, najavila je Stanka Amadeo, predsjednica Društva turističkih vodiča Korčule.

Kako doznajemo od Stanke, Žrnovce su vodile Sunčana Žaknić i Neda Farac, a Korčulane Katija Tedeschi, Boris Marelić, Aljoša Milat i Jakica Tulić. Članovi korčulanskog Društva turističkih vodiča i inače su aktivni u lokalnoj zajednici, svaku godinu organiziraju po nekoliko besplatnih vođenja za učenike svih školskih uzrasta kao i za stanovnike Korčule, a prije uvođenja epidemioloških mjera često su organizirala i razna tematska predavanja i predstavljanja stručne literature.

19. travanj 2024 20:59