StoryEditorOCM
KorčulaOTOK KORČULA

Pod nadzorom požar u uvali Bratinja luka

Piše Dora Lozica
16. veljače 2019. - 16:08
Veliki šumski požar iznad uvale Bratinja luka na otoku Korčuli konačno je pod nadzorom, doznajemo od zapovjednika DVD-a Korčula Žitomira Lozice. Požar na predjelu Defora ipak još nije službeno proglašen ugašenim, a opožareno je više od 45 hektara borove šume.

Rubni djelovi požarišta su sanirani, ali na nekim dijelovima požarište još uvijek dimi. Trenutno na terenu dežuraju članovi DVD-ova Korčula, Smokvica i Blato, a požarište će se čuvati i nadzirati i narednu noć. Zapovjednik Lozica ističe i hvali veliku pomoć mještana na čelu s Tončijem Borovcem koji su danas napravili veliki posao čišćenja terena oko požarišta.

Inače, službenici Policijske postaje Korčula jutros su napravili očevid te je, kako doznajemo od zapovjednika Lozice, utvrđeno da je uzrok požara nemar mještana koji su paljenjem šumskog otpada čistili polje. Dok su ručali, bezazleni plamen se pretvorio u šumski požar.Stoga, vatrogasci mole građane za daljnji oprez tijekom kontroliranog paljenja, posebno u slučaju jačeg vjetra.
 
25. travanj 2024 14:17