StoryEditorOCM
KorčulaTRG POMIRENJA U KORČULI

Održan 3.Color Run, Swim & Fun

Piše PSD.
17. srpnja 2018. - 14:46

Uz veselu atmosferu na prepunom Trg pomirenja u Korčuli, u subotu je zatvoreno treće izdanje sportskog, humanitarnog, kulturnog i zabavnog projekta za djecu Color Run, Swim and Fun na kojeg je ove godine posjetilo više od dvije tisuće ljudi.

Treći put za redom Korčula je bila domaćin sportskom, humanitarnom, kulturnom i zabavnom projektu za djecu koji se ove godine može pohvaliti najvećim brojem sudionika i posjetitelja te najbogatijom programom do sad.

Na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održana je kreativna i kulinarska radionica s više od 150 djece a moderirao ju je poznati hrvatski chef Mate Janković uz pomoć priznate korčulanske slastičarke Smiljane Matijaca. Na na Trgu pomirenja i centru grada u subotu je održan pravi dječji sportski spektakl kada se više od 200 sudionika natjecalo u dječjem aquatlonu i humanitarnoj utrci Roditelji djeci. Natjecatelji su bili većinom otočani. Ipak, sudionika je bilo iz cijele Hrvatske, ali i Španjolske, Francuske, Engleske i Kanade. Mali sportaši su se u aquatlonu su otplivali 100 m i trčali 750 m na označenim stazama, a veliki broj roditelja s djecom trčali su poznatim rutama staroga grada prikupljajući novčana sredstva za Dječji vrtić Korčula. I ove su godine utrke moderirali članovi Triatlon kluba Split i KPK-a na čelu s Ivanom Pavićem i Marijem Todorovićem, a srca svih okupljenih uz gromoglasan pljesak i ove je godine osvojio Baldo Jurišić, veliki borac s invaliditetom koji je otplivao i trčao aquatlon stazu ulazeći u cilj uz ovacije.

Organizator manifestacije je portal djeca.hr a nakon dodjela odličja te bogatih nagrada uslijedio je zabavni program u kojem je nastupilo pet folklornih skupina iz korčulanskih škola i vrtića. Color, run, swim & fun već treću godinu pokazuje kako u jednom projektu ujediniti skoro cijeli otok, institucije, ugostiteljske objekte i udruge te kako straktivno spojiti sport, zabavu, humanitarni rad i kulinarstvo, ali i kako Korčula može biti i jest izvrstan domaćin manifestacija. No, ona događanja koja navuku osmjeh na dječje lice od posebne su vrijednosti. Projekt se nastavlja 24. i 25. kolovoza u Splitu kao dio 20. Marjanskog đira.

-Ponosna sam na veliki odaziv i izvrsno domaćinstvo Korčule. Pomoću ovog projekta Korčula se ujedinila. Vidmo se dogodine u još većem broju i s još bogatijim programom-poruka je organizatorice Sande Šeparović dok je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris dodao:- Ponosan sam što je Korčula ponovno domaćin ovog vrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color, ran, swim and fun je oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste a projekt ćemo podržati i narednih godina- dok je chef Mate Janković dodao: -Pobornik sam zdravog načina života: od bavljenja sportom do kulinarstva. Iznimna mi je čast sudjelovati u ovom projektu koji objedinjuje sve te segmente te uključuje i roditelje i djecu, što je rijetkost. Jako volim raditi s djecom i utjecati na mlade ljude kroz kulinarstvo koje je bitan segment društva.

23. travanj 2024 08:28